Tak náš krámek jede….

18 Feb

Tento příspěvek je více obchodní, ale informativní o tom, co teď bude k mání –nebo co už je.  V této sezóně není velký výběr zvířat v jatečné váze k porážce – tedy těch, co žijí venku, takže vás všechny prosím o trochu trpělivosti, s jarem se situace vylepší. Tohle jsou problémy – teda spíš realita tradičního způsobu chovu. Omlouvám se, že některé popisy jsou anglicky, ale nechci moc překládat do češtiny (bouráme anglickým způsobem), protože české výrazy k určitým řezům nejsou přesné. Průběžně děláme fotky, takže začátkem března budou předělány naše stránky www.trms.cz a nabídka bude obsahovat foto jak co vypadá. V krámku máme recepty, a další budu dodávat na stránky, jen i já čekám až si maso vezmu domů (až bude na krámku) abych vám mohla nafotit přípravu.

Takže tady je seznam toho, co je či bude během dvou týdnů. Pokud chcete objednat či vědět více, pište buďto přímo mě na michaela@trms.cz nebo volejte přímo do krámku na číslo 739 022 597 (odpoví buď Zdeněk nebo Roman) popřípadě pište na info@trms.cz.

Takže vepřové přeštík nabízíme:

Pečínka ze zadní kýty s kůží (malé či velké)

Pečínka z ramene s kůží a kostí (velká – tj. cca  3kg)

Kotlety s kůží a kostí

Vepřové steaky

Bůček s kůží a kostí

Kostky

Mleté

Nožičky

Ocásky (ty mají jen prasátka z chovů bez stresu s výběhem, protože v konvenci je mají od malička uříznuté bez anestezie!!)

Vnitřnosti – játra, srdce, slinivka

Hlava (půlka)

Jazyky

 

Hovězí (vyvěšené za sucha minimálně 6 týdnů, Aberdeen Angus s úžasným tukem)

Topside pečínka na roastbeef style

Rib s kostí (anglická klasika, co Angličané nazývají roast beef)

Steaky: Rump, Sirloin a Rib Eye

Minutkový steak

Mleté – Prime Cut Mince (žádné šlachy, jen to nejlepší masíčko)

Kostky

Burgers (dle receptu Hestona Blumenstala )

Jazyky

Líčka – jen na objednávku

Játra, srdce

Pokud máte zájem o další speciality, napište. Postupně budeme přidávat i “dripping” tedy hovězí sádlo na pečení, ale je toho málo

Svíčková opět jen na objednávku – ale popravdě řečeno, je to to nejnudnější co na správně vyvěšeném masu je.

 

Jehněčí, teď zatím jen Romanovky, v červnu přibudou další dvě plemena.. a to je úlet, každá chutná jinak. Navíc, maso chutná naprosto jinak dle velikosti zvířete. Během roku vám nabídneme výběr dle stáří abyste si našli co vás nejvíc uspokojí. A věřte, že baby jehňátko není to nejlepší.

 

Pečínka z kýty s kostí (malá či velká)

Pečínka z ramínka s kostí (malá či velká)

Kotlety

Loin Chop

Chump Chop

Mleté a burgery

 

Zítra začínáme zkoušet výrobu sausages – klobásek, jsou syrové  pečení, na pánvi, nebo jak se vám chce. Budeme dělat plno druhů.

V pondělí vezeme do krámku pár křepelek z malého chovu a pokud máte zájem máme křepelčí vajíčka a můžeme dodat o slepičí. Později kachní. Tyto ale jen na základě poptávky.

Pokud máte zájem, máme možnost odběru kohoutů, pár krůt a nějakou kachnu či domácího králíka či slepici.

Pro pejsky nabízíme mletý mix z vnitřností a odřezků – mého psa krmím syrovým mixem, ale kdo se toho bojí může mix uvařit, jen mám problem, že přírodní i umělé střívka nesnesou vysokou teplotu, takže to musíme nějak doladit. Opět volejte a domluvíme se.

 

Nejlepší je poslat poptávku a my vám dáme vědět co zvládáme a co ne.

 

Děkujeme vám všem za úžasnou podporu. Naši farmáři tomu nemůžou věřit, že můžou opravdu chovat zvířata domácí způsobem a je o to zájem.. u nich na venkově lidi jezděj do Lidelu (víte co myslímJ)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: