Naše začátky s krámečkem

31 Jan

Předem se chci omluvit za zpoždění v uvádění receptů. Celé dny jsem v jednom kole s přípravou našeho krámku a obvoláváním našich farmářů. A k tomu mám ještě mojí každodenní práci..

Jelikož porážíme jen celá zvířata z našich chovů a tedy neobjednáváme jen kusy, které se prodávají formou co je “na skladě”, je vše malinko složitější – musíme řádně plánovat objednávku bedýnek a koordinovat to s porážkou. Máme velikou radost, že lidé naši snahu chápou a máme tedy plno objednávek (ale prosím objednávejte dál)- ale snažíme se také, aby nic z našich zvířátek nepřislo nazmar. Musíme ještě pořešit některé detaily, jako pračky na střeva, abysme mohli nabídnout kousky, které se u nás normálně nedají koupit. Ale vše nějak zvládáme  a brzo budeme schopni nabídnout jak tyto, tak i větší výběr sortimentu. Vše samozřejmě záleží na roční době a na tom, jak se nám zvířátka rodí, ale zároveň se snažíme přesvědčit naše farmáře aby rozšířili nabídku. Za dva až tři týdny bude hovězí – to už vyvěšujeme takže dodám složení bedýnek, bude i pár jehňat. Pak přibude nějaká drůbež, snažíme se o kohouty, křepelky a holuby. Ty se zdají teď být oříškem, je jich u nás pořád stále moc málo. A přitom pečený holoubek je taková delikatesa.

Pokud budete mít zájem, prosím napište mi, ať vím, s kým mohu počítat. Křepelky a holoubci budou ještě trvat – předpokládám  2 až 3 měsíce.  S drůbeží jsou spojená i vajíčka, pokusím se udělat sortiment různých druhů. Opět pište prosím kdo má zájem. Dodám ceny a kdy co bude k vyzvednutí.  Křepelčí už můžou být, ale taková kachní se stále těžce hledají. Pokud máte tipy na farmy, kde zvířátka hýčkají, určitě mi také dejte vědět.

Ohledně vajec.. peču s kachními vejci, ale ta práce je najít! Když potírám těsto vajíčkem, nechci vyhodit zbytek a ne vždy mám na co využít co zbylo po slepičím vajíčku a tak mám vždy doma křepelčí.. Další problém dneška.. proč jen používat vejce od slepic? Vždyť se na vše nehodí. Takže hledám pro krám i tohle.. nejsme jen na maso ale na vše od zvířat.. proč cokoli vyhazovat?

Od příštího týdne budou u nás na krámě v nabídce také sušené houby, přesněji hřib hnědý, smrkový, kovář, směs  a kozáci– vše od našeho certifikovaného (abysme si byli jistí) dodavatele z Beskyd. Tento rok byl na houby špatný a tak toho není moc. Dnes jsem “očuchávala” jednotlivé druhy, a je fakt neuvěřitelné jak jsou rozdílné. Máme také nějaké zavařené václavky, hřibky a podhřibky a opradu jen malinko lišek. Prostě vše, co se k masíčku hodí.

Příští týden přidám seznam další nabídky a teď se jdu vrhat na přípravu sádla. A hned napíšu recept.

Paul mi teď připoměl ať napíšu.. jako s naším Sansho když jsme začínali .. otvíráme pomalu ale jistě.. prosím vydržte to s námi a podpořte nás.

 

Advertisements

2 Responses to “Naše začátky s krámečkem”

  1. Martin February 1, 2012 at 8:18 pm #

    Dobrý den,
    váš počin je rozhodně úctyhodný minimálně v měřítku ČR. Doufejme, že se vám podaří projekt úspěšně rozjet a konečně budeme mít možnost nakoupit kvalitní maso s jasným původem a navíc kvalitně předpřipravené. Za sebe určitě vyjadřuju zájem o vše v článku zmíněné (hovězí, přeštíci, kachny, holuby ad.) ovšem v odběru menšího množství. Z prostorových důvodů prostě momentálně nemám možnost (ač mě to velmi mrzí) uskladnit náležitě 18 kg masa.

    Martin

    • therealmeatsociety February 2, 2012 at 1:38 am #

      Velice děkujeme za podporu. Rozjíždíme se pomalu, s těmi zvířátky se to ani jinak nedá, musíme se přizpůsobovat jim. A pokud máme odbyty na specialitky můžem se domluvit s dalšími malinkými farmáři aby nám je odchovali. Takže tak. Už začínáme fungovat v obchůdku, lednice nám šlapou a tak děláme i menší balíčky. Větší jsou lepší proto, že je tam velký sortiment a také proto, že tento přeštík z luk nám pomalu končí. Další bude také bio, ale malinko jinačí. I chutí. Pokud máte zájem něco zkusit napište mi email a domluvíme se. Děkuji. michaela@trms.cz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: